Кропива — справжній весняний цілитель. Ось, як її використовувати

Мало хто знає, але кропива містить велику кількість органічних кислот, мікроелементів, вітамінів А, D, С. До речі, вміст вітаміну С в кропиві перевищує навіть його вміст в лимонах! ще й в 2,5 раза!

Кропива може активізувати роботу шлунку завдяки фітонцидам і каротину.

Кропиву часто використовують при анемії, печінкових захворюваннях, запальних процесах в шлунково-кишковому тракті.

Лише 100-150 грамів кропиви на день можуть забезпечити добову потребу в найрізноманітніших речовинах, які регенерують роботу організму.

Кропива — справжній весняний цілитель. Ось, як її використовувати

Кропива неодмінно допоможе, якщо у вас підвищений рівень цукру в крові. Для такого цілющого відвару потрібно: 2 столові ложки кропиви залийте двома склянками води. Покладіть на повільний вогонь, не більше 15 хвилин. Процідіть і поставте охолоджуватись. Вживайте по 1 столовій ложці щодня тричі.

Кропива — справжній весняний цілитель. Ось, як її використовувати

Кропива може покращити серцеву діяльність. Для такого цілющого відвару потрібно: 5 столових ложок кропиви залити 0,5 літра води. Поставте цю суміш на слабкий вогонь не більше, ніж на 15 хвилин. Процідіть і остудіть відвар. Приймайте по 0,5 склянки чотири рази на день.

Кропива — справжній весняний цілитель. Ось, як її використовувати

Кропива лікує біль в суглобах. Для цього потрібно прикладати до місця болю кашку з кореня кропиви.

Кропива — справжній весняний цілитель. Ось, як її використовувати

Кропива допоможе при випадінні волосся. Не дивно, що вона так часто на етикетках засобів для волосся. Для цього потрібно: одну столову ложку кропиви залити однією склянкою окропу, настоювати впродовж двох годин. Процідіть і втирайте в шкіру голову.

А ви використовуєте кропиву для своїх цілей?

Source: Затишок

 

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Яндекс.Метрика