Щоб приготувати домашню випічку, не потрібно цілий день стояти на кухні. Рогалики готуються швидко і випікаються всього 15 хвилин.
Рогалики на сметані
Продукти (на 24 шт.):
- Борошно – 260 г
- Сметана – 120 г
- Вершкове масло – 80 г
- Цукор – 80 г
- Яйця – 1 шт.
- Розпушувач -1 ч. л.
- Дрібка солі
- щіпка ваніліну
- яблучний джем
Рецепт приготування:
- У миску всипати просіяне борошно. Додати цукор, ванілін, сіль і розпушувач. Добре перемішати.
- Потім додати охолоджене вершкове масло і перетерти руками до дрібної крихти. Щоб масло не розтануло від тепла ваших рук, це потрібно робити швидко.
- Яйце злегка збити і влити в пісочну крихту, додати сметану. Інгредієнти перемішати спочатку лопаткою, потім руками замісити тісто.
- Тісто накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 15 хвилин.
- Потім тісто присипати борошном і розкачати у велике коло товщиною 3-4 мм. Тісто розділити на сегменти.
- Викласти яблучний джем і згорнути.
- Рогалики перекласти на деко, застелене папером для випічки. Відправити в духовку на 15 хвилин. Випікати при 180 ℃.