Рулет з печінки з маслом – смачна і ситна закуска. Для всіх любителів печінки пропонуємо рецепт смачного печінкового рулету з масляною начинкою, який є просто ідеальною закускою. В розрізі рулет виглядає дуже красивим і ефектним.
Інгредієнти:
- печінка свинна – 1 кг
- масло вершкове – 200 г
- яєчний жовток – 8 шт.
- сало – 300 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець чорний мелений – 3 ч.л.
- сіль – 1,5 ч.л.
Рецепт приготування:
- Свіже сало нарізаємо разом зі шкірою шматочками середнього розміру.
- Печінку миєму, насухо витираємо паперовим рушником, нарізаємо шматочками.
- На сковороді на середньому вогні обсмажуємо спочатку сало до моменту топлення жиру, потім додаємо печінку.
- Обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Моркву і цибулю чистимо, моркву нарізаємо кільцями, а цибулю невеликими шматочками.
- Печінку обсмажуємо до того моменту, поки вона не посвітлішає (приблизно 5 хвилин після початку обсмажування). Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
- Додаємо нарізані овочі.
- Накриваємо сковороду кришкою і готуємо печінку на повільному вогні до повної готовності, часто при цьому перемішуючи.
- Коли печінка буде готова, знімаємо сковороду з плити і повністю охолоджуємо.
- Цим часом відварюємо круто 8 яєць. Очищаємо їх від шкаралупи. Виймаємо жовтки, білки нам не знадобляться.
- Остиглу печінку разом з салом, морквою, цибулею пропускаємо через м’ясорубку.
- Жовтки перетираємо через ситечко. З’єднуємо перетерті жовтки з м’яким вершковим маслом.
- Перетираємо масло з жовтками столовою ложкою, швидко, не сильно придавлюючи.
- На столі розстеляємо фольгу, на неї викладаємо печінковий паштет тонким, рівним і однаковим по товщині по всій площі шаром. Поверхню злегка вирівнюємо качалкою.
- На печінковий паштет викладаємо масло з жовтком (можна натерти на тертці) і розмазуємо його по всій площі паштету, трохи відступаючи від країв.
Тепер, допомагаючи собі фольгою, починаємо згортати щільний рулет. - Загортаємо рулет в фольгу і залишаємо в холодильнику на ніч.
- Готовий печінковий рулет легко нарізається тонкими акуратними скибочками, не розсипається і виглядає дуже красиво в розрізі завдяки маслу! Смачного!