Мій улюблений рецепт — рулет з печінки з маслом



Рулет з печінки з маслом – смачна і ситна закуска. Для всіх любителів печінки пропонуємо рецепт смачного печінкового рулету з масляною начинкою, який є просто ідеальною закускою. В розрізі рулет виглядає дуже красивим і ефектним.

Мій улюблений рецепт - рулет з печінки з маслом

Інгредієнти:

  • печінка свинна – 1 кг
  • масло вершкове – 200 г
  • яєчний жовток – 8 шт.
  • сало – 300 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • перець чорний мелений – 3 ч.л.
  • сіль – 1,5 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Свіже сало нарізаємо разом зі шкірою шматочками середнього розміру.
  2. Печінку миєму, насухо витираємо паперовим рушником, нарізаємо шматочками.
  3. На сковороді на середньому вогні обсмажуємо спочатку сало до моменту топлення жиру, потім додаємо печінку.
  4. Обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
  5. Моркву і цибулю чистимо, моркву нарізаємо кільцями, а цибулю невеликими шматочками.
  6. Печінку обсмажуємо до того моменту, поки вона не посвітлішає (приблизно 5 хвилин після початку обсмажування). Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
  7. Додаємо нарізані овочі.
  8. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо печінку на повільному вогні до повної готовності, часто при цьому перемішуючи.
  9. Коли печінка буде готова, знімаємо сковороду з плити і повністю охолоджуємо.
  10. Цим часом відварюємо круто 8 яєць. Очищаємо їх від шкаралупи. Виймаємо жовтки, білки нам не знадобляться.
  11. Остиглу печінку разом з салом, морквою, цибулею пропускаємо через м’ясорубку.
  12. Жовтки перетираємо через ситечко. З’єднуємо перетерті жовтки з м’яким вершковим маслом.
  13. Перетираємо масло з жовтками столовою ложкою, швидко, не сильно придавлюючи.
  14. На столі розстеляємо фольгу, на неї викладаємо печінковий паштет тонким, рівним і однаковим по товщині по всій площі шаром. Поверхню злегка вирівнюємо качалкою.
  15. На печінковий паштет викладаємо масло з жовтком (можна натерти на тертці)  і розмазуємо його по всій площі паштету, трохи відступаючи від країв.
    Тепер, допомагаючи собі фольгою, починаємо згортати щільний рулет.
  16. Загортаємо рулет в фольгу і залишаємо в холодильнику на ніч.
  17. Готовий печінковий рулет легко нарізається тонкими акуратними скибочками, не розсипається і виглядає дуже красиво в розрізі завдяки маслу! Смачного!

 

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Яндекс.Метрика