Як прикрасити салати на Новий рік 2021:
Новорічний салат «Ялинка»
Така смачна і ошатна ялинка на столі створить особливу новорічну атмосферу і підніме вам настрій. Готується цей салат з простих і всім доступних інгредієнтів, а саме: картоплі, кислих огірків, курячих яєць, моркви, курятини і кислих яблук. А заправляється майонезом. Для прикраси потрібно кріп, зерна граната і помідор. Картоплю і моркву зварити, остудити, почистити і нарізати як на «Олів’є». До нарізаних овочів додати подрібнені огірки і куряче яйце (зварене). Яблука почистити і нарізати кубиком, курячу грудку відварити і також нарізати. Додати курку і яблуко до решти інгредієнтів, за бажанням покласти нарізану цибулю-порей і заправити майонезом. Довести до бажаного смаку сіллю і спеціями. Викласти салат у вигляді гірки, увіткнути дерев’яну шпажку посередині. Бока салату обкласти кропом. Прикрасити зернами граната, верхівку зробити з помідора.
Салат «СУШІ» – неймовірно смачно і просто для всіх любителів суші
Салат “Грибна поляна”
На святковому столі цей салат виглядає дуже ефектно. Щодо інгредієнтів – тут можна дати політ фантазії рівно настільки, наскільки ви любите поєднання тих чи інших продуктів. Цей салат можна зробити на Новий рік – чудово прикрасить стіл.
Інгредієнти:
- 1 баночка маринованих шампіньйонів;
- зелена цибуля, кріп, петрушка;
- 250 г м’яса;
- 200 г вареної моркви;
- 200 г твердого сиру;
- 1-2 картоплини;
- 1-2 маринованих огірка (можна замінити маринованими грибами);
- майонез;
- сіль, перець.
Приготування:
- Для початку, вибираємо підходящу посудину. Можна брати круглу салатницю. Низ і боки легко змастити олією, щоб випадково нічого не пристало і салат легко вийшов з посудини.
- Шампіньйони щільно викладаємо шляпками донизу.
- Зверху присипаємо зеленню.
- Далі кладемо дрібно нарізану картоплю, сіль, майонез.
- Наступним іде шар подрібнених огірків (або порізаних маринованих грибів), майонез.
- М’ясний шар, сіль, майонез.
- Шар моркви, майонез.
- Далі затріть сиром і залиште на пару годин в холодильнику. Перед подачею переверніть салат на тарілку, можна ще прикрасити зеленню. Смачного!
Печінковий торт можна прикрасити у вигляді годинника:
Салат Гранатовий браслет з куркою
- 400 г філе курячої грудки
- 4 яйця
- 1 гранат
- 400 г буряка
- 300 г картоплі
- 300 г моркви
- 1 середня червона солодка цибулина
- маленький пучок кропу
- 2 зубчики часнику
- 5 гілочок чебрецю
- 250 г майонезу
- лимонний сік
- оливкова олія
- сіль
- мелений чорний перець
7 смачних м’ясних салатів до святкового столу — найкращі рецепти
Рецепт приготування:
- Для салату відваріть буряк, моркву і картоплю окремо в киплячій підсоленій воді до готовності. Остудіть, очистіть. Натріть овочі на дрібній тертці.
- Зваріть яйця, остудіть, очистіть. Дрібно наріжте.
- Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і збризніть лимонним соком. Наріжте кріп. Очистіть гранат.
- Куряче філе наріжте маленькими кубиками. Часник роздушіть ножем і очистіть. Додайте його в розігріту сковороду з оливковою олією і смажте 1 хв. до появи аромату.
- Покладіть в сковороду куряче м’ясо і чебрець і смажте на сильному вогні, помішуючи, до готовності, 5 хв. Зніміть з вогню і остудіть. Вийміть часник і гілочки чебрецю.
- У центр блюда поставте стакан. Салат гранатовий браслет з куркою викладається шарами по колу.
- Першим шаром викладіть картоплю. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
- Другий шар – морква. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
- Третій шар – курка, на неї викладіть цибулю і кріп. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
- Потім шар яєць. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
- Наступний шар – буряк, він повинен закрити салат з усіх боків. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
- Добре утрамбуйте салат, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник. Потім акуратно вийміть склянку. Щільно покрийте всю поверхню салату гранатом і знову приберіть в холодильник.
Салати без майонезу: рецепти смачних та легких салатів до святкового столу
Салат “Оселедець під шубою” по-новому: 4 рецепти, які вас здивують
Запис Смачні салати на Новий рік 2021: прості рецепти з фото спершу з’явиться на Коліжанка.
Source: колижанка