Оселедчик, та з картоплею - від одного лише згадки слинки течуть!
Напевно знайдеться багато любителів цього простого, але неймовірно смачного і душевного страви.
Хороша оселедець і просто з шматочком чорного хліба.
Приготувати же смачну оселедець можна і в домашніх умовах, буде не гірше, а навіть краще магазинної.
Причому за ціною 200-грамової пачки ви отримаєте добру літрову банку!
Вам знадобляться:
оселедець свіжоморожена - 2 шт. (680 г);
морква - 1 шт. (180-200 г);
цибуля ріпчаста - 2 шт. (170 г);
лимон - 1 шт (великий);
лавровий лист - 5-6 шт .;
перець мелений - за смаком;
сіль - 3-4 ч.л .;
цукор - 5-6 ч.л.
І перш за все, звичайно, обробляємо оселедця: відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, прибираємо хребет і шкуру. Щоб полегшити собі подальшу прибирання, можна надіти на обробну дошку пакет, так ви зможете відразу прибрати всі відходи, а також не забруднити дошку.
Вийшло філе нарізаємо на невеликі шматочки. Потім готуємо овочі: моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю
і лимон нарізаємо кільцями і тонкими кружечками.
Солити оселедець будемо в банку, укладаючи всі інгредієнти шарами. Спочатку кладемо шар тертої моркви,
далі - цибулі, зверху посипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і цукром. Потім кидаємо кілька листочків
лаврового листа і нарешті укладаємо шматочки оселедця, як можна щільніше. Зверху рибу присипаємо сіллю і
закриваємо кружечками лимона. Шари повторюємо один за одним до тих пір, поки повністю не заповнимо банку.
В кінці шари трохи утрамбовуємо і закриваємо банку кришкою.
Прибираємо заготовку солитися в холодильник на 3-4 дні, протягом яких банку періодично перевертаємо,
щоб сік рівномірно розподілявся всередині неї. Подавати оселедець коштує також з овочами,
які брали участь в засолюванні, адже вони теж дуже смачні!