Торт без випічки за 15 хвилин ідеально підходить як для сімейної вечері, так і в разі несподіваних гостей. Смачний, з доступних продуктів і не вимагає просочення.
Торт без випічки за 15 хвилин
Інгредієнти:
- Масло вершкове (82,5%) – 150 г
-
Згущене молоко варене – 250 г
-
Какао – 3 ст. л.
-
Рідкі вершки – 300 мл
-
Шоколад чорний – 1 плитка
-
Горіхи волоські – 250 г
-
Печиво пісочне – 500 г
Рецепт приготування:
- Отже, для початку приготуємо крем . У ємність викладаємо вершкове масло кімнатної температури. Сюди ж додаємо згущене молоко.
- Тепер міксером на середніх оборотах потрібно добре збити масу. Збивати будемо одну хвилину. В результаті повинен вийти ніжний крем однорідної консистенції. Додаємо в крем какао і злегка перемішуємо ложкою, а потім збиваємо міксером ще приблизно півхвилини. Наш крем готовий.
- У блендер висипаємо волоські горіхи, щоб їх подрібнити. До речі, дрібно подрібнювати не потрібно, повинні бути невеликі шматочки. І ще потрібно зробити ганаш. В окрему ємність виливаємо рідкі вершки жирністю 33% і нагріваємо їх на водяній бані. Тепер в гарячі вершки висипаємо шоколад невеликими шматочками. У мене чорний 72% жирності.
- Перемішуємо все ложкою до повного розчинення шоколаду в вершках. Через пару хвилин інтенсивного розмішування маса буде ставати більш щільної консистенції і перетворюватися в дуже смачний ганаш.
- В окрему ємність висипаємо подрібнені горіхи і виливаємо частину отриманого ганаша.
- І тепер швидко і акуратно перемішуємо весь вміст, щоб горіхи добре перемішалися з шоколадною масою.
- Щоб підготувати основу, я візьму пісочне печиво зі смаком пряженого молока. Можна брати будь-пісочне, головне щоб воно було свіжим, м’яким і добре кришиться. Беремо блендер і подрібнюємо печиво.
- У крем висипаємо крихту, щоб все перемішати.
- Крихти багато, тому я її додаю в крем в два прийоми, щоб все добре перемішалося. Маса виходить дуже м’яка, податлива і з нею дуже приємно працювати. Беремо форму, до речі, у мене прямокутна для випічки кексів і вистилає фольгу. Тепер відправляємо сюди половину тіста.
- Якщо ложкою це робити незручно, можна руками. Головне щоб щільно вкласти все тісто і не було порожніх місць. Тепер викладаємо нашу горіхово-шоколадну начинку і розподіляємо по всій формі. І поверх начинки викладаємо решту тіста . Якщо робите торт заздалегідь і є час, приберіть його в холодильник, а прикрасите вже безпосередньо в день подачі. А якщо готуєте перед приходом гостей, тоді відразу беріть красиве блюдо і акуратно перевертайте на нього торт.
Торт без випічки за 15 хвилин. Смачний, з доступних продуктів і не вимагає просочення!
- Його можна їсти відразу, не чекаючи просочення. Прикрасити можна абсолютно по-різному. У мене буде прикраса з ганаша, що залишився. Акуратно виливаємо його на торт і розподіляємо, щоб повністю покрити верх і боки.
Цей рецепт справжня «палочка-виручалочка», коли хочеться солоденького і немає бажання або часу довго щось готувати.
Зверху і з боків я ще прикрасила кунжутом, а можна горішками, кому як подобатися. Торт без випічки за 15 хвилин готовий. Розрізати його краще гарячим ножем.
