Ці помідорчики мій чоловік обожнює найбільше, він готовий їх їсти круглий рік, кожен день. Виходять смачні, ароматні, неможливо відірватися, їв би і їв, а якщо готую на компанію, так не встигаю приймати слова подяки. Рецепт приготування простий до неподобства.
- Помідори – 1 кг
- Часник – 7 – 10 зубчиків
- Зелень свіжого кропу -1 пучок
- Чорний перець – (за смаком)
- Аджика -1 ч. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Сіль – 1 ст. ложка (без гірки)
Помідори добре миємо, видаляємо плодоніжки, робимо на кожній помідорці хрестоподібний надріз, приблизно до середини (для того щоб швидше просочився спеціями і приправами). Часник і кріп дрібно січемо. Нам буде потрібно пакет, я використовую пакети для заморозки, але можна взяти звичайний мішечок, тільки з’єднати 2 -3 мішечка в один, щоб був міцніше і не порвався.
Відправляємо в пакет підготовлені помідори, додаємо кріп, часник, перець, сіль і аджику (можна використовувати суху, я купую готову аджику в баночках), закриваємо пакет або добре зав’язуємо, струшуємо вміст, щоб спеції і зелень рівномірно розподілилися.
Залишаємо при кімнатній температурі хоча б на 5-6 годин, а краще на ніч, вранці прибрати в холодильник, чим довше постоять, тим будуть смачнішими. Смачного!